headset Rádiá arrow_down
Nová registrácia
 /  Články /  Aktuality /  Pozvánka na křest knihy MIRO ŽBIRKA

Pozvánka na křest knihy MIRO ŽBIRKA

Aktuality Stanislav 10.11.2016 14:41, aktualizované 01.01.2019 12:45
autogramiáda, Luxor, Praha, Miro Žbirka

Pozvánka na křest knihy MIRO ŽBIRKA – ZBLÍZKA v pondělí 21. listopadu od 17:00 v Paláci knih LUXOR

Srdečně vás zveme na slavnostní křest knihy MIRO ŽBIRKA – ZBLÍZKA spojený s autogramiádou za účasti Mira Žbirky, autora Honzy Vedrala a kmotra - fotografa Tomáše Třeštíka. Těšíme se na vás v pondělí 21. listopadu od 17:00 v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí v Praze. Pozvánku naleznete v příloze.

Silný životní příběh Miroslava „Mekyho“ Žbirky z jeho vyprávění zaznamenal novinář Honza Vedral. Publikace mapuje jeden z nejúžasnějších příběhů československé populární hudby. Žbirka otevřeně hovoří o rozličných peripetiích svého života od nejútlejšího mládí až po dnešek a nevyhýbá se ani tak těžkým okamžikům, jako byla smrt jeho staršího bratra, která ho těžce zasáhla a z níž se dokázal dostat hlavně díky hudbě. Příběh Mira Žbirky působí neuvěřitelně, ale přitom je civilní a přirozený. Historky a zážitky z profesního i soukromého života doplňuje velké množství archivních fotografií z dávné minulosti i z nedávné současnosti a najdete tam i kompletní diskografii včetně obalů alb.

Kdyby měla kniha ZBLÍZKA podtitul, zněla by „hudební příběh“, protože se při jejím vzniku ukázalo, že Miro Žbirka často, i když možná podvědomě, psal soundtrack ke svým životním peripetiím,“ stručně charakterizuje knihu autor Honza Vedral.

Kniha MIRO ŽBIRKA – ZBLÍZKA je také narozeninovým dárkem hlavnímu protagonistovi, který mu nadělilo nakladatelství Slovart. Žbirka k ní dodává: „K nečekaným objevům dávných historek mne vedly i Honzovy nezatížené otázky. Když jsem mu vysvětloval realitu minulosti, byl někdy hodně překvapený a já si vzpomínal i na věci, které bych raději zapomněl.“

 Miro Zbirka pozvanka na krst knihy v Neoluxor v Prahe

Štítky

autogramiádaLuxorPrahaMiro Žbirka